Kako sve možemo čuvati okoliš?

Image

“…No što mi možemo činiti osim što ne ćemo brati samoniklo cvijeće i zaštićene vrste biljaka te nekontrolirano kupovati hranu i zatim je bacati? Velika djela čini veliki zbroj malih.
Proizvođači se vode profitom te proizvode ono što kupujemo. Dakle svojim odabirima pri kupnji utječemo na odabir što će se i kako proizvoditi. Mnogo nas je, a prostori za proizvodnju hrane ograničeni su. Istovremeno u gradovima vidimo gomile travnjaka, livada, parkova, zapravo neiskorištenih površina koje zahtijevaju održavanje. Isto tako okućnice zamišljamo ili održavamo kao fino pokošeni travnjak. Što kada bi te površine bile zasađene jestivim biljem? Osim što bi građani mogli ubirati plodove primjerice maline, kupine, šumske jagode, orahe, jabuke, trešnje i sl, slatkim voćem privukli bi i životinjice.

Proizvodnja hrane na veliko uzrok je nepravilne raspodjele, neprirodnih uvjeta za biljke i životinje te je jedan od najvećih izvora onečišćenja. A hranu možemo proizvoditi sami, od uzgoja jestivog bilja na balkonima do organskih vrtova. Što kada bi svaki građanin preuzeo brigu za jedan komadić zemlje? …”

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Jedna misao o “Kako sve možemo čuvati okoliš?

  1. Povratni ping: Pismo potpore kampanji Zeleni ponedjeljak | Udruga 3L

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s